
Συστατικά:
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. λάδι
- 250 γρ. μπέικον κομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρόκοι αβγών
- αλάτι & πιπέρι
- 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τριμμένο τυρί
- 500 γρ. σπαγγέτι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Εντωμεταξύ σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να γίνει διάφανο.
3. Προσθέτουμε το μπέικον και τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί.
4. Βγάζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.
5. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
6. Ανακατεύουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι το τυρί ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο ζεστό λιωμένο βούτυρο.
7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το μπέικον και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
8. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναφέρνουμε μέσα στην κατσαρόλα
9. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά, αλλά με προσοχή ώστε να μη λιώνουμε τα μακαρόνια.
10. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό, πικάντικο τυρί.
Πηγή:
http://www.gourmed.gr/syntages/oles/spaggeti-karmponara?tid=1362
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου