
Τα υλικά μας (για 4 μερίδες )
- 4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες χοντρούτσικες
- 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 αυγό (προαιρετικά)
- 100 γρ μοτσαρέλα (τριμμένη η κομμένη σε φέτες)
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 3-4 κουταλιές βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις φέτες της μελιτζάνες για να μαλακώσουν ή αν τις θέλουμε λιγότερο λαδερές τις κάνουμε σε ένα ταψί περνώντας τις με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, την βγάζουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε με τον βασιλικό και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες προσθέτουμε την μοτσαρέλα, αν θέλουμε το αυγό που έχουμε χτυπήσει και από πάνω την σάλτσα ντομάτας.
Κάνουμε άλλη μία στρώση με μελιτζάνες και από πάνω απλώνουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με γκριλ πάνω – κάτω και αέρα για περίπου 20-25 λεπτά, τσεκάρουμε για να μην μας αρπάξει η παρμεζάνα.
Σερβίρουμε με μία δροσερή σαλάτα, εγώ τα έφαγα με την σαλάτα με νεκταρίνια και ντομάτα..
Πηγή:
http://www.lovefood.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BF-melanzan/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου