
Το είχα φάει πριν από χρόνια σε ένα εστιατόριο αλλά με μοσχαράκι αντί κοτόπουλου και ήταν φανταστικό. Η ονομασία του στον κατάλογο ήταν "πικάτα βενετσιάνα".
Υλικά για 4 άτομα:
- 4 φιλέτα (στήθος) κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 2/4 κούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 2/4 κούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 λεμόνι, ο χυμός
- 2/4 κούπας άσπρο ξηρό κρασί
- 2/4 κούπας ζωμό κοτόπουλου
- 6 κ.σ. κάππαρη, τους μικρούς καρπούς αν είναι δυνατόν
- 4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μέθοδος:
Παίρνετε τα φιλέτα και τα βάζετε σε μια πλαστική σακκούλα τροφίμων. Με το ειδικό σφυρί κρέατος τα χτυπάτε να ανοίξουν και να έχουν πάχος περίπου 1 εκ. **Προσπαθείτε να έχετε ίδιου πάχους φιλέτα ώστε να μαγειρευθούν ομοιόμορφα. Τα βάζετε σε ένα δίσκο και τα αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δυο πλευρές.
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Βυθίστε τα φιλέτα στο αλεύρι και τα αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο μαζί με 1 κουταλιά από το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο μαγειρέψτε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τα σε πιάτο, σκεπάστε και διατηρήστε τα ζεστά. Αφαιρέστε από το τηγάνι τους χυμούς που έβγαλε το κοτόπουλο και κρατήστε τους σε ένα μπωλάκι.
Στο ίδιο τηγάνι, βάλτε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, την κάππαρη και τους χυμούς από την ώρα που τηγανίσατε τα φιλέτα. Μαγειρέψτε τη σάλτσα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μειωθεί στο 1/3, για περίπου 5 λεπτά.
Τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύετε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσει.
Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνετε από πάνω με τη σάλτσα κάππαρης. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Σημ.: Είναι ένα φαγητό που μπορεί να σταθεί και μόνο του, συνοδεία πράσινης σαλάτας. Παρ' όλα αυτά, την πρώτη φορά που το δοκίμασα σε ένα εστιατόριο είχαν το φιλέτο πάνω σε μια μερίδα πολύ λεπτών σπαγγέτι (λεπτά σχεδόν σαν "μαλλιά αγγέλου") και του πήγαινε καταπλητικά
Πηγή:
http://delicieuses.forumotion.net/t2527-topic
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου