Το Sassolino είναι ένα λικέρ με γλυκάνισο. Άλλα λικέρ με γλυκάνισο κατάλληλα για την παρασκευή της τάρτας είναι το Anisetta, το Sambuca και το Mistrà.
Δυσκολία:Μέτρια
Απαιτούμενος Χρόνος:35'
Υλικά
- Αλεύρι 250 γρ
- Αυγό 1 μικρό
- Ζάχαρη 100 γρ
- Μαργαρίνη 120 γρ
- Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι
- Αλάτι
- Ρικότα Πρόβεια Ή Romana 200 γρ
- Ψιλοκομμένα Αμύγδαλα 60 γρ
- Πικραμύγδαλα 60 γρ
- Αυγό 1
- Λικέρ Sassolino 1 ποτήρι
- Ζάχαρη 100 γρ
Ζύμη: δουλέψτε γρήγορα όλα τα υλικά για τη ζύμη, κατόπιν φτιάξτε μία μπάλα και βάλτε την στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
Ενώ η ζύμη κρυώνει, προετοιμάστε τη γέμιση, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τη ρικότα με τη ζάχαρη και προσθέτοντας το λικέρ, το αυγό, τα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πετύχετε μία ομοιόμορφη μάζα.
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και απλώστε το ένα μέρος στον πάτο μίας ήδη βουτυρωμένης και αλευρωμένης φόρμας. Ρίξτε από πάνω τη γέμιση, χωρίς να την πιέσετε πάρα πολύ, κατόπιν καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη (αφού φυσικά την ανοίξετε).
Βάλτε την τάρτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί, βγάλτε την από το φούρνο και ξεφορμάρετέ την σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Η Συμβουλή του Σεφ
Προμηθευτείτε μία στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 24 εκατοστών
Προτεινόμενο κρασί
Moscato di Pantelleria ή ένα Recioto di Soave
Πηγή:
http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Torta_di_ricotta_e_amaretti.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου