
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- από 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο καρότο και σέλερι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα (έχουμε αφαιρέσει την φλούδα και τους σπόρους)
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 συσκευασία φρέσκα Gnocchi (πατάτας)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί Parmesana
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας όταν χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μην μαυρίσουν (10 περίπου λεπτά). Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε, μέχρι η ντομάτα να γίνει σαν πουρές για μία περίπου ώρα. Ανακατεύουμε που και που για να μην «πιάσει» η σάλτσα στον πάτο του τηγανιού μας. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και κρατάμε την σάλτσα μας ζεστή.
Βάζουμε αλατόνερο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όταν βράσει βάζουμε τα gnocchi και τα βράζουμε για λίγο (ακολουθούμε τις οδηγίες στην συσκευασία εκτός αν τα έχουμε φτιάξει εμείς, οπότε βράζουμε για 1 με 1,5 λεπτό από την στιγμή που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού). Βάζουμε το βούτυρο σε ένα ρηχό σκεύος και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει (μπορούμε να το βάλουμε πάνω από βραστό νερό).
Στραγγίζουμε τα gnocchi και τα τοποθετούμε στο σκεύος με το βούτυρο. Σκεπάζουμε τα gnocchi με την μισή περίπου σάλτσα και ανακατεύουμε με προσοχή. Πασπαλίζουμε με το τυρί. Σερβίρουμε χωριστά την υπόλοιπη σάλτσα στο τραπέζι.
Πηγή:
http://www.in2life.gr/home/cooking/article/181428/pente-syntages-me-aroma-italiko.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου