Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μπρουσκέτα με αντζούγια και κόκκινη σάλτσα



μπρουσκετα με αντζουγια


Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις μπρουσκέτα με αντζούγια και κόκκινη σάλτσα, ένα τέλειο ορεκτικό που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και πολύ γρήγορα. Η συνταγή δεν περιλαμβάνει πολλά υλικά, είναι όμως πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και θα θέλεις να το φτιάχνεις συνέχεια. Σέρβιρε σε ένα τραπέζι σαν μεζέ ή ορεκτικό!

Υλικά


  • 10 ντοματίνια
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο και δύο κουταλιές
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 μπαγκέτα
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1 κονσέρβα αντζούγιες
  • 4 κουτ.σούπας κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή και σε πιο μικρά κομμάτια

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 3

Ψήνουμε τα ντοματίνια για λίγα λεπτά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά)

Βήμα 4

Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 6

Τις βάζουμε στο γκριλ μέχρι να φρυγανιστούν

Βήμα 7

Βάζουμε πάνω στο ψωμί το τυρί, τις ντομάτες, μείγμα από τον μαϊντανό και τις αντζούγιες

Βήμα 8

Η μπρουσκέτα με αντζούγια και κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμη



Tips

Αντί για ντοματίνια μπορείς να χρησιμοποιήσεις λιαστές ντομάτες

Η σάλτσα με το σκόρδο διατηρείται για μια εβδομάδα στο ψυγείο, αν σου μείνει μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις!


Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου