
Υλικά
- 10 ντοματίνια
- 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- Μισή κούπα ελαιόλαδο και δύο κουταλιές
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 μπαγκέτα
- 1 κουτ.γλ. θυμάρι
- 1 κονσέρβα αντζούγιες
- 4 κουτ.σούπας κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή και σε πιο μικρά κομμάτια
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
Βήμα 3
Ψήνουμε τα ντοματίνια για λίγα λεπτά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά)
Βήμα 4
Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 5
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο
Βήμα 6
Τις βάζουμε στο γκριλ μέχρι να φρυγανιστούν
Βήμα 7
Βάζουμε πάνω στο ψωμί το τυρί, τις ντομάτες, μείγμα από τον μαϊντανό και τις αντζούγιες
Βήμα 8
Η μπρουσκέτα με αντζούγια και κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμη
Tips
Αντί για ντοματίνια μπορείς να χρησιμοποιήσεις λιαστές ντομάτες
Η σάλτσα με το σκόρδο διατηρείται για μια εβδομάδα στο ψυγείο, αν σου μείνει μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις!
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου