Υλικά
- 600 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
- 100 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αβγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 20 γραμμάρια κεράσι φρουί γλασέ
- 20 γραμμάρια πορτοκάλι φρουί γλασέ
- 20 γραμμάρια δαμάσκηνα φρουί γλασέ
- 75 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Το τσουρέκι των Χριστουγέννων!
Βάζουμε το αλεύρι πάνω στο πάγκο και κάνουμε μία λακούβα. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη μαγιά μέσα στη λακούβα και την ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι. Τρίβουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε και αυτό.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του τσουρεκιού.
Βουτυρώνουμε καλά δύο στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 15 εκ. και ύψος 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς. Βάζουμε μέσα τις φόρμες και περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί. Το βγάζουμε και το ακουμπάμε ελαφρά στον πάγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς C και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθεί και το πατάμε πρέπει να επανέρχεται σαν μαξιλάρι.
Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά
Πηγή:
http://www.sidagi.gr/section/xristougenniatika-piata/content/italiko-panetone
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου