Μια απλή και νόστιμη συνταγή για να συνοδεύσετε με ιδανικό τρόπο το δεύτερο πιάτο σας
Δυσκολία:Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:30'
Υλικά
- Μέτριες Πατάτες 1 kg
- Βούτυρο 50 γρ
- Μικρά Κρεμμύδια 25
- Ελαιόλαδο 5 κουτάλια
- Ψιλοκομμένος Μαϊντανός 1 κουτάλι
- Δενδρολίβανο 1 ματσάκι
- Τριμμένη Φρυγανιά 1 κουτάλι
Προετοιμασία
Πλύνετε τις πατάτες, ξεφλουδίστε τις και με ένα στρογγυλό κουτάλι, σκάψτε τις και βγάλτε πολλά στρογγυλά μπαλάκια, σε μέγεθος φουντουκιού.
Βουτήξτε τα μπαλάκια σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, βγάλτε τα μόλις πάρουν βράση, στραγγίστε και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δεντρολίβανο και ψήστε στο φούρνο.
Βράστε τα κρεμμύδια σε βραστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, στραγγίστε και τελειώστε το μαγείρεμα σοτάροντάς τα με βούτυρο και λάδι.
Τοποθετήστε σε μια πιατέλα τα κρεμμύδια και τις πατάτες, πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η Συμβουλή του Σεφ
Χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα μέρη της πατάτας για να φτιάξετε έναν πουρέ πατάτας.
Προτεινόμενο κρασί
Με αυτό το πιάτο σας προτείνουμε ένα ροζέ κρασί, ντελικάτο, ελαφρώς όξινο και τανικό, αλλά με ωραία φρουτώδη αρώματα, όπως ένα Pinot Nero Rosato Lombardo.
Πηγή:
http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Patate_alla_fornarina.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου