Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μπαρμπούνια τηγανητά σε σάλτσα πορτοκάλι, τζίντζερ και κόλιανδρο



 Μπαρμπούνια σε σάλτσα πορτοκάλι, τζίντζερ και κορίανδρο


Ο χυμός του πορτοκαλιού ταιριάζει γάντι με τα μπαρμπουνάκια σας, μην έχετε καμία αμφιβολία. το τζίντζερ από την άλλη δίνει το λεμονο-τόνο που μόνο αυτό ξέρει! Είναι μια ωραία συνταγή για ένα κυριακάτικο τραπέζι αλλιώτικο απ' τα άλλα, χωρίς κρέατα και πίτες. Γενικά ο χυμός των εσπεριδοειδών πήζει τις σάλτσες χωρίς την βοήθεια αλευριού η άλλου αμύλου. Η σάλτσα της συνταγής μας θέλει 5 λεπτά βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.


Συστατικά:

  • 8 μπαρμπούνια
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κ.γλ.. κύμινο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • διάφορα λαχανικά για γαρνίρισμα


Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα με τον χυμό πορτοκαλιού, το κύμινο, το τζίντζερ, τον κολίανδρο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια και τα μαρινάρουμε για 2 ώρες και τα στραγγίζουμε
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο τα ψάρια.
2. Όταν ψήσουμε ολα τα φιλετάκια του ψαριού ρίχνουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
3. Σερβίρουμε τα φιλέτα του ψαριού πάνω σε λαχανικά της αρεσκείας μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου.

Πηγή:

http://www.gourmed.gr/syntages/mparmpoynia-se-saltsa-portokali-tzintzer-kai-koriandro?tid=1362

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου