Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σαλάτα μανιταριών


Σε γενικές γραμμές, τα φρέσκα μανιτάρια δεν πλένονται: για να τα καθαρίσετε καλά ξύστε το κοτσάνι τους με ένα μαχαιράκι και καθαρίζετε το καπέλο με ένα υγρό πανί.

Δυσκολία:Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:15'

Υλικά



  • Μανιτάρια Σαμπινιόν 200 γρ 
  • Σπεκ Σε Φέτες 70 γρ 
  • Νιφάδες Παρμεζάνας 50 γρ 
  • Ψιλοκομμένος Μαϊντανός 1 κουταλάκι 
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 4 κουτάλια 
  • Αλάτι Πιπέρι 
  • Χυμός Λεμονιού 2 κουτάλια


Προετοιμασία

Καθαρίστε προσεκτικά τα μανιτάρια και κόψτε τα σε φέτες. Κόψτε το σπεκ σε λωρίδες.
Τακτοποιήστε τα συστατικά σε μια πιατέλα και περιχύστε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.


Προτεινόμενο κρασί

Η γεμάτη γεύση και το άρωμα αυτού του μενού συνδυάζεται με ένα μεστό κόκκινο κρασί, πυκνό στον ουρανίσκο όπως ένα Brunello di Montalcino ή ένα Barolo del Piemonte.

Πηγή:

http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Insalata_di_funghi.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου