
Σερβίρεις : 4-6 Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 hΧρόνος Μαγειρέματος : 15mΈτοιμη σε : 1:45 h
Μια εξαιρετική συνταγή για ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια! Είναι πολύ νόστιμη και όχι τόσο δύσκολη, δοκίμασέ την!
Υλικά
- 30 γρ μανιτάρια πορτσίνι
- 1/3 κούπας ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. άγρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Αλάτι-πιπέρι
- 150 γρ. μοτσαρέλα ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
- 3 κούπες αλεύρι
- 3 αυγά
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ζεστό νερό
Βήμα 2
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Βήμα 3
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε βραστό νερό για μισή ώρα και τα στραγγίζουμε κρατώντας το νερό
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια
Βήμα 5
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο
Βήμα 6
Όταν μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά
Βήμα 7
Αναμειγνύουμε το τυρί με τα μανιτάρια
Βήμα 8
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε μερίδες
Βήμα 9
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι και τα κλείνουμε καλά
Βήμα 10
Βράζουμε τα ραβιόλια για 10 λεπτά περίπου
Βήμα 11
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο από το νερό των μανιταριών
Βήμα 12
Όταν πήξει η σάλτσα σερβίρουμε μαζί με τα ραβιόλια
Βήμα 13
Τα ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια είναι έτοιμα!
Tips
Μπορείς να τα κάνεις σκέτα χωρίς κρέμα γάλακτος ή να προσθέσεις κάποια άλλη σάλτσα!
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου