Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Κοτόπουλο ψητό



Δυσκολία:Μέτρια
Απαιτούμενος Χρόνος:40'

Υλικά


  • Κοτόπουλο 1 kg 
  • Συκωτάκια Κοτόπουλου 3 
  • Ωμό Προσούτο 40 γρ 
  • Λαρδί 20 γρ 
  • Κλωναράκια Δεντρολίβανο 2 
  • Σπόροι Μάραθου 1 κουταλάκι 
  • Σκόρδο 2 σκελίδες 
  • Μπαγιάτικο Ψωμί 80 γρ 
  • Λάδι 4 κουτάλια 
  • Γάλα 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι


Βάλτε το ψωμί σε γάλα για να μουλιάσει. Ψιλοκόψτε τα συκωτάκια του κοτόπουλου με το λαρδί, το προσούτο, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο, τους ψιλοκομμένους μαραθόσπορους, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Στραγγίστε το ψωμί και ανακατέψτε το με το ψιλοκομμένο μείγμα. Γεμίστε το κοτόπουλο με το μείγμα. Ράψτε το άνοιγμα με σπάγκο μαγειρικής. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, περιχύστε το με λάδι, στη συνέχεια πασπαλίστε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45/60 λεπτά, γυρίζοντάς το κάθε τόσο και βρέχοντάς το με το ζωμό του ψησίματος.

Προτεινόμενο κρασί

Η γεμάτη γεύση και το άρωμα αυτού του μενού συνδυάζεται με ένα μεστό κόκκινο κρασί, πυκνό στον ουρανίσκο όπως ένα Brunello di Montalcino ή ένα Barolo del Piemonte.



Πηγή:

http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Pollo_in_porchetta.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου