
Υλικά
- 9 λαζάνια
- Μισή κούπα βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Μισή κούπα αλεύρι
- 2 κούπες ζωμό κότας
- 1 & 1/2 κούπας γάλα
- 4 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουτ.γλ. βασιλικό
- 1 κουτ.γλ. ρίγανη
- 2 κούπες τυρί ρικότα
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 κούπες βρασμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- 450 γρ. σπανάκι
- 1 κουτ.σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά
Βήμα 2
Τα πλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε
Βήμα 3
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα
Βήμα 4
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά
Βήμα 5
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
Βήμα 6
Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και το γάλα και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά
Βήμα 7
Προσθέτουμε 2 κούπες μοτσαρέλα και την παρμεζάνα
Βήμα 8
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αποσύρουμε από τη φωτιά
Βήμα 9
Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα ταψί
Βήμα 10
Βάζουμε από πάνω τα λαζάνια, μια στρώση κοτόπουλο και ρικότα
Βήμα 11
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση και προσθέτουμε και το σπανάκι που το έχουμε ζεματίσει και στραγγίξει
Βήμα 12
Από πάνω προσθέτουμε άλλη μια στρώση λαζάνια, ρικότα και την υπόλοιπη μοτσαρέλα
Βήμα 13
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε για 45 λεπτά
Βήμα 14
Τα λαζάνια με κοτόπουλο και σπανάκι είναι έτοιμα!
Tips
Μπορείς να προσθέσεις στη συνταγή και μανιτάρια
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CE%BB%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου