Υλικά:
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
8 φλιτζάνια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
Χοντρό αλάτι
1 κουταλιά σούπας φασκόμηλο
1/4 φλιτζανιού ξύδι balsamico
2 φλιτζάνια κρουτόν (μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους, σοταρισμένο σε λίγο σκορδοβούτυρο στο οποίο προσθέτουμε και τυρί Parmesana)
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
250 γρ. Τυρί για γκρατινάρισμα (κεφαλοτύρι ή regato)
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε μέχρι να μυρίσει λίγο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λίγο αλάτι για να αφήσουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε συχνά για 7-8 λεπτά και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια. Αφήνουμε να γίνουν ανακατεύοντας όταν χρειάζεται, δηλαδή μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια ή για περίπου 25 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύδι και το φασκόμηλο και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε και τον ζωμό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το grill και μεταφέρουμε την σούπα είτε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε μεγάλο πυρίμαχο ανάλογα με το πώς θέλουμε να σερβίρουμε. Όταν η σούπα μας βράζει καλύπτουμε με τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με το τυρί. Τοποθετούμε το/τα σκεύη στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή:
http://www.in2life.gr/home/cooking/article/181428/pente-syntages-me-aroma-italiko.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου