Μία νόστιμη και θρεπτική συνταγή, που ξεχωρίζει χάρη στην παρουσία πλούσιων και λαχταριστών υλικών.
Δυσκολία:Μέτρια
Απαιτούμενος Χρόνος:30'
Υλικά
- Pappardelle Με Αυγά Emiliane Της Barilla 250 γρ
- Μαϊντανός 20 γρ
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 20 γρ
- Καρότο 50 γρ
- Σέλινο 30 γρ
- Κουκουνάρια 50 γρ
- Ξηρό Κόκκινο Κρασί 1 ποτήρι
- Αρνί 500 γρ
- Χυμός Ντομάτας 200 γρ
- Λευκό Κρεμμύδι 30 γρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Πλύνετε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες. Κόψτε το κρέας του αρνιού σε μικρούς κύβους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε κατόπιν το κρέας και συνεχίστε το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Σβήστε με κόκκινο κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί καλά, αλατοπιπερώστε.
Ψήστε λίγο τα κουκουνάρια σε ένα άλλο τηγάνι, και κατόπιν προσθέστε τα στη σάλτσα. Προσθέστε επίσης την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μαϊντανό.
Βράστε τις Pappardelle με αυγά της σειράς La Collezione της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τις μόλις γίνουν al dente και σοτάρετε τις με τη σάλτσα για λίγα λεπτά, στη συνέχεια σερβίρετε.
Η Συμβουλή του Σεφ
Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με παλαιωμένο πεκορίνο.
Προτεινόμενο κρασί
Γι 'αυτό το γεμάτο έντονες και δυνατές γεύσεις πιάτο προτείνουμε ένα κόκκινο κρασί, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και στο μαγείρεμα, νεαρό, ευχάριστα ταννικό, με νότες από κόκκινα φρούτα και λουλούδια και από μούστο, όπως ένα Novello Toscano ή ένα Cabernet Veneto, επίσης νεαρό.
Πηγή:
http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Pappardelle_al_ragu_d_agnello_e_pinoli_tostati.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου