Το καλοκαίρι φτιάξτε αυτή τη συνταγή με τις τρυφερές φρέσκες πατατούλες. Μην τις ξεφλουδίσετε και βράστε τις μόνο για δέκα λεπτά πριν τις ενώσετε στο μαγείρεμα του συνοδευτικού.
Δυσκολία:Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:30'
Υλικά
- Πατάτες 600 γρ
- Ντομάτες 200 γρ
- Σκόρδο 2 σκελίδες
- Βασιλικός
- Ρίγανη
- Καυτερή Πιπεριά 1
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 4 κουτάλια
- Αλάτι
Πλύνετε τις πατάτες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και αφήστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Στραγγίστε τις.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ροδίστε λιωμένο σκόρδο και στη συνέχεια αφαιρέστε το. Προσθέστε τις ντομάτες, πλυμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και τις πατάτες.
Προσθέστε την καυτερή πιπεριά, το βασιλικό και τη ρίγανη. Σβήστε με λίγες κουταλιές ζεστό νερό. Βράστε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και αλατίστε.
Προτεινόμενο κρασί
Η γεμάτη γεύση και το άρωμα αυτού του μενού συνδυάζεται με ένα μεστό κόκκινο κρασί, πυκνό στον ουρανίσκο όπως ένα Brunello di Montalcino ή ένα Barolo del Piemonte.
Πηγή:
http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Patate_alla_vesuviana.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου