
Είναι ένα απλό πιάτο, μέρος της παράδοσης, ιδανικό για το καλοκαίρι, επειδή δεν απαιτεί το μαγείρεμα και μπορεί να παρασκευαστεί εκ των προτέρων.
Η ίδια Panzanella προσφέρεται για πολλές παραλλαγές ή ερμηνείες, όπως η έκδοση με φράουλες, η Μεσογειακή κλπ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
• 8 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
• 2-3 ώριμες ντομάτες
• 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
• φρέσκο βασιλικό
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• ξίδι από λευκό κρασί
• αλάτι
Χωρίστε το ψωμί με τα χέρια σας σε κομματάκια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το νερό, ίσα-ίσα για να υγρανθεί. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Πιέστε το ψωμί καλά με τα χέρια σας. Πάντα με τα χέρια του το κόβουμε σε ψίχουλα.
Προσθέστε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε με τις ντομάτες.
Ανακατέψτε το περιεχόμενο του μπολ με βασιλικό. Ρίξτε άφθονο ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι για την γεύση. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρισμα.
Πηγή:
http://www.cucchiaio.it/ricetta/panzanella/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου