
Υλικά
- 110 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
- 4 κούπες σάλτσα ντομάτα
- 250 γρ. λαζάνια
- Ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 400 γρ. Άσπρα μανιτάρια
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κούπα τυρί ρικότα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε τα πορτσίνι σε βραστό νερό και τα αφήνουμε για μισή ώρα
Βήμα 2
Σουρώνουμε το νερό και βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο
Βήμα 3
Βράζουμε το νερό τους και όταν μειωθεί στο μισό βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει
Βήμα 4
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια
Βήμα 5
Βράζουμε τα λαζάνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Βήμα 6
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια (τα πορτσίνι στο τέλεος), τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μαϊντανό
Βήμα 7
Αναμειγνύουμε το ρικότα με την κρέμα γάλακτος
Βήμα 8
Βάζουμε τα λαζάνια σε ταψί και προσθέτουμε τα μανιτάρια τη σάλτσα και την κρέμα γάλακτος
Βήμα 9
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση
Βήμα 10
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα
Βήμα 11
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα με αλουμινόχαρτο και 10 λεπτά χωρίς
Βήμα 12
Τα λαζάνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια είναι έτοιμα!
Tips
Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι!
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CE%BB%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου