Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Κριθαρότο καρμπονάρα με μπρόκολο και μανιτάρια


κριθαροτο καρμποναρα


Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για κριθαρότο καρμπονάρα με μπρόκολο και μανιτάρια, μια συνταγή που σίγουρα θα αρέσει σε όλους! Είναι πραγματικά πεντανόστιμη και μαγειρεύεται όπως και η μακαρονάδα ενώ δεν περιέχει καθόλου κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο για επίσημα αλλά και οικογενειακά τραπέζια!

Υλικά


  • Μισό πακέτο κριθαράκι
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • Μισό μπρόκολο κομμένο σε τουφίτσες
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 2 κούπες ζωμός κότας
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 200γρ. τυρί κρέμα


Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το μπρόκολο και τη γαλοπούλα

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν πάρει χρώμα σβήνουμε με κρασί

Βήμα 5

Αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τυρί

Βήμα 8

Αφήνουμε να δέσει και σερβίρουμε

Βήμα 9

Το κριθαρότο καρμπονάρα με μπρόκολο και μανιτάρια είναι έτοιμο



Tips

Μπορείς να προσθέσεις ζαμπόν, κοτόπουλο ή και μπέικον
Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις κρέμα γάλακτος ή παρμεζάνα


Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου