
Υλικά
- Μισό πακέτο κριθαράκι
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- Μισό μπρόκολο κομμένο σε τουφίτσες
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- 2 κούπες ζωμός κότας
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 200γρ. τυρί κρέμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
Βήμα 2
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το μπρόκολο και τη γαλοπούλα
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά
Βήμα 4
Προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν πάρει χρώμα σβήνουμε με κρασί
Βήμα 5
Αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι
Βήμα 6
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε
Βήμα 7
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τυρί
Βήμα 8
Αφήνουμε να δέσει και σερβίρουμε
Βήμα 9
Το κριθαρότο καρμπονάρα με μπρόκολο και μανιτάρια είναι έτοιμο
Tips
Μπορείς να προσθέσεις ζαμπόν, κοτόπουλο ή και μπέικον
Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις κρέμα γάλακτος ή παρμεζάνα
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου