Ένα πιάτο απλό και νόστιμο, ένα "must" στην παράδοση του νησιού, όπου το χταπόδι δεν το χτυπούν ποτέ πριν να το μαγειρέψουν. Στην Έλβα το χταπόδι χρησιμοποιείται μόνο φρέσκο, μόλις πιάνεται, φρεσκότατο και τρυφερό.
Δυσκολία:Μέτρια
Απαιτούμενος Χρόνος:60'
Υλικά
- Χταπόδι (Ήδη Καθαρισμένο) 1 kg
- Κρεμμύδια 350 γρ
- Πατάτες 650 γρ
- Ντομάτες 300 γρ
- Λευκό Κρασί 1 ποτήρι
- Ψιλοκομμένος Μαϊντανός 1 μπουκέτο
- Αλάτι -
- Λάδι -
- Καυτερή Πιπεριά -
Προετοιμασία
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λάδι για να τηγανίσετε τα κρεμμύδια, τα οποία κόψατε προηγουμένως σε φέτες λεπτές, σε χαμηλή φωτιά.
Κόψτε το χταπόδι σε χοντρά αρκετά μεγάλα κομμάτια, και προσθέστε τα στο κρεμμύδι. Μόλις πάρει ένα ωραίο μοβ χρώμα, σβήστε με το κρασί και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.
Σε αυτό το σημείο προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε το σκεύος με ένα καπάκι και αφήστε να βράσει για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε, πλύνετε και κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια, κατόπιν βράστε τις σε μια κατσαρόλα (ή στον ατμό) για 15-20 λεπτά. Μόλις βράσουν, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ενώστε το χταπόδι με τις πατάτες και αφήστε τις να πάρουν τα αρώματά του για καμιά ώρα κάτω από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστό.
Προτεινόμενο κρασί
Για αυτό το πιάτο, προτείνουμε ένα κόκκινο κρασί μεσαίου σώματος, έντονο και επίμονο, όπως ένα Solopaca ή ένα Chianti.
Πηγή:
http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Polpo_alla_cacciatora.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου