Δυσκολία:Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:20'
Υλικά
- Mafaldine Της Barilla 300 γρ
- Βούτυρο 10 γρ
- Αλάτι -
- Τυρί Taleggio 100 γρ
- Πλήρες Γάλα 400 γρ
- Καρύδια, Ψίχα 20 γρ
- Αλεύρι Τύπου "00" 10 γρ
- Τυρί Fontina 100 γρ
- Κρόκοι Αυγών 1
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι -
- Τριμμένη Παρμεζάνα 50 γρ
- Ψιλοκομμένος Μαϊντανός -
- Μαύρη Τρούφα Της Norcia -
Καθαρίστε τα τυριά Fontina και Taleggio από τα στίγματα της αποθήκευσης και κόψτε τα σε κυβάκια.
Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και αναμίξτε με το γάλα. Αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Προσθέστε τα τυριά, τις τριμμένες ψίχες και τον κρόκο αυγού, ανακατεύοντας γρήγορα.
Βράστε τις Mafaldine της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε όταν γίνουν al dente και σοτάρετέ τις στο τηγάνι με τη σάλτσα με τα τυριά και, αν χρειάζεται, με λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Σερβίρετε γαρνίροντας με φετούλες μαύρης τρούφας και τριμμένο μαϊντανό
Η Συμβουλή του Σεφ
Μπορείτε να κόψετε σε φέτες μέρος από τις τρούφες μέσα στο λιωμένο τυρί και να κρατήσετε τις υπόλοιπες για να γαρνίρετε το πιάτο, κόβοντάς τις σε λεπτές φέτες. Αντικαταστήστε αν θέλετε τα καρύδια με αμύγδαλα ή κάστανα.
Προτεινόμενο κρασί
Γι 'αυτό το πολύ αρωματικό, νόστιμο και έντονο πιάτο, με νότες λιπαρότητας και ελαφριάς πικράδας, συνιστάται ένα κόκκινο μεστό κρασί, ώριμο και με καλή εκχύλιση, όπως το Brunello di Montalcino ή το Gattinara.
Πηγή:
http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Reginette_con_fonduta_alle_noci_e_tartufo_nero.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου