
• 600 γρ αρνί μπούτι χωρίς κόκαλα
• 300 γρ πατάτες
• 80 γρ κρεμμύδι
• 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
• 1 φύλλο δάφνης
• 2 φύλλα φασκόμηλου
• 1 κλαδάκι θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε το αρνί σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 150 g το καθένα), αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι σε καυτό λάδι για να θωρακίσει τους χυμούς του στο εσωτερικό. Κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες και προσθέστε τα στο κρέας μαζί με το σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο. Συνδυάστε την πάστα ντομάτας, η οποία θα έχει προηγουμένως αραιωθεί σε μια κουταλιά της σούπας ζωμό, την πάπρικα, και σβήστε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά μαζί με το ζεστό ζωμό και μαγειρεύουμε με το καπάκι, για 1 ώρα να σιγοβράζει.
Μετά από αυτό το διάστημα, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κύβους 3 εκατοστών και τις βάζουμε με το αρνί. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό εάν είναι απαραίτητο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή:
http://www.cucchiaio.it/ricetta/ricetta-stufato-dagnello/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου