
Υλικά
- 2/3 κούπας κιμά (ανάμεικτο)
- 3 κούπες αλεύρι
- 4 αυγά
- Μισό κουτ. γλ. αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Μισή κούπα ζεστό νερό
- 2/3 κούπας τυρί ρικότα
- 1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με 3 αυγά και ζυμώνουμε με το χέρι
Βήμα 2
Προσθέτουμε αλάτι και ζεστό νερό αν χρειαστεί
Βήμα 3
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη
Βήμα 4
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Βήμα 5
Αναμειγνύουμε το 1 αυγά με τα υπόλοιπα υλικά
Βήμα 6
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα
Βήμα 7
Χωρίζουμε σε κομμάτια και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση
Βήμα 8
Κλείνουμε καλά πιέζοντας τις άκρες
Βήμα 9
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά
Βήμα 10
Τα ραβιόλια με κιμά είναι έτοιμα!
Tips
Συνόδευσε με σάλτσα μπολονέζ
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AC/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου