Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ραβιόλια με κιμά



ραβιολια με κιμα


Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις στο σπίτι ραβιόλια με κιμά, ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο!

Υλικά


  • 2/3 κούπας κιμά (ανάμεικτο)
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 4 αυγά
  • Μισό κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα ζεστό νερό
  • 2/3 κούπας τυρί ρικότα
  • 1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη


Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με 3 αυγά και ζυμώνουμε με το χέρι

Βήμα 2

Προσθέτουμε αλάτι και ζεστό νερό αν χρειαστεί

Βήμα 3

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη

Βήμα 4

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε το 1 αυγά με τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 6

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα

Βήμα 7

Χωρίζουμε σε κομμάτια και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση

Βήμα 8

Κλείνουμε καλά πιέζοντας τις άκρες

Βήμα 9

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά

Βήμα 10

Τα ραβιόλια με κιμά είναι έτοιμα!


Tips

Συνόδευσε με σάλτσα μπολονέζ


Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου