Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Κοτόπουλο με ελιές



Κοτόπουλο με ελιές



Η συνταγή αυτή μας έρχεται από την κοντινή μας Ιταλία!!! Η ελιά στο κοτόπουλο δίνει μια πικάντικη νότα που θα μας ταξιδέψει στα Ελληνικά νησιά...

Διάρκεια: 30 λεπτά προετοιμασία & 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μαγείρεμα.

  • 1 κοτόπουλο (1 1/2 κιλό)
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (κομμένο καρέ)
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • 600 γρ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι κομμένες στα δύο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

Χωρίζουμε το κοτόπουλο στα τέσσερα και το αλατοπιπερώνουμε.
Έπειτα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές και έπειτα το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ώσπου να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το μισό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα μας και το υπόλοιπο κρασί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα.
Ρίχνουμε και τις ελιές και το αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μελώσει.
Σερβίρουμε ζεστό.



Πηγή:

http://www.lovecooking.gr/syntages/mageiriki/poulerika-kynigi/6951-kotopoylo-me-elies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου