Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα



ραβιολια με σπανακι και ρικοτα


Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα για να σερβίρεις σε ένα επίσημο δείπνο! Δοκίμασέ την!

Υλικά


  • 3 & 1/2 κούπες αλεύρι
  • 5 αυγά
  • Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι
  • Μισό κιλό τυρί ρικότα
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι
  • 2 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και στη μέση ανοίγουμε μια τρύπα και ρίχνουμε 4 αυγά

Βήμα 2

Σιγά-σιγά με τα χέρια μας αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αυγά

Βήμα 3

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και αν θέλουμε αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει

Βήμα 4

Βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το τυρί ρικότα, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα

Βήμα 7

Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση

Βήμα 8

Τα κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι

Βήμα 9

Τα βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά

Βήμα 10

Τα ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα είναι έτοιμα!


Tips

Σέρβιρε με τριμμένο τυρί ή με σάλτσα της επιλογής σου!



Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου