
Υλικά
- 3 & 1/2 κούπες αλεύρι
- 5 αυγά
- Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι
- Μισό κιλό τυρί ρικότα
- 1 κουτ.σούπας αλάτι
- 2 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
- 4 κουτ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και στη μέση ανοίγουμε μια τρύπα και ρίχνουμε 4 αυγά
Βήμα 2
Σιγά-σιγά με τα χέρια μας αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αυγά
Βήμα 3
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και αν θέλουμε αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει
Βήμα 4
Βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε
Βήμα 5
Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το τυρί ρικότα, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι
Βήμα 6
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα
Βήμα 7
Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση
Βήμα 8
Τα κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι
Βήμα 9
Τα βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά
Βήμα 10
Τα ραβιόλια με σπανάκι και ρικότα είναι έτοιμα!
Tips
Σέρβιρε με τριμμένο τυρί ή με σάλτσα της επιλογής σου!
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου