Η ενδοχώρα της Λιγουρίας, με τα περιβόλια και τα δάση της, παράγει σημαντική ποσότητα μανιταριών και φρέσκων και νόστιμων λαχανικών. Ειδικότερα, η Λιγουρία είναι μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής αγκινάρων.
Δυσκολία:Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:40'
Υλικά
- Αγκινάρες 8
- Λευκό Κρασί μισό ποτήρι
- Σκόρδο 1 σκελίδα
- Ψιλοκομμένος Μαϊντανός 1 μπουκέτο
- Λεμόνι 1
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 3 κουτάλια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίστε τις αγκινάρες αφαιρώντας το κοτσάνι, τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και την "ψύχα". Κόψτε τις στα τέσσερα.
1
Βυθίστε τις αγκινάρες σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
1
Βράστε τα κομμάτια της αγκινάρας σε νερό για μερικά λεπτά. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, αρωματίστε το ελαιόλαδο με σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
1
Προσθέστε τις αγκινάρες στη σάλτσα και μαγειρέψτε τις στο τηγάνι για μερικά λεπτά, ανακινώντας τις κάθε τόσο.
1
Πριν να τελειώσει το μαγείρεμα, σβήστε τις αγκινάρες με το κρασί και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετέ τις ζεστές.
Η Συμβουλή του Σεφ
Η κουζίνα της Λιγουρίας είναι παραδοσιακά χορτοφαγική κουζίνα. Μάλιστα, στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν μεγάλες πεδιάδες που καθιστούν δυνατή την εκτροφή ζώων. Έτσι εξηγείται η έλλειψη φαγητών με βάση το κρέας και η εκτεταμένη χρήση λαχανικών, μεταξύ άλλων για γεμίσεις και για αλμυρές πίτες.
Προτεινόμενο κρασί
Το Vermentino, ή κάποιο άλλο λευκό κρασί, χαρακτηριστικό της Λιγουρίας, όπως, για παράδειγμα, το Pigato. Η φρουτώδης γεύση τους, που θυμίζει λίγο αμύγδαλο, είναι ιδανική για φαγητά με θαλασσινά και λαχανικά.
Πηγή:
http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Carciofi_in_padella.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου