Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αγκινάρες στην κατσαρόλα



Η ενδοχώρα της Λιγουρίας, με τα περιβόλια και τα δάση της, παράγει σημαντική ποσότητα μανιταριών και φρέσκων και νόστιμων λαχανικών. Ειδικότερα, η Λιγουρία είναι μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής αγκινάρων.

Δυσκολία:Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:40'

Υλικά


  • Αγκινάρες 8   
  • Λευκό Κρασί μισό ποτήρι 
  • Σκόρδο 1 σκελίδα 
  • Ψιλοκομμένος Μαϊντανός 1 μπουκέτο 
  • Λεμόνι 1 
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 3 κουτάλια 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Προετοιμασία

Καθαρίστε τις αγκινάρες αφαιρώντας το κοτσάνι, τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και την "ψύχα". Κόψτε τις στα τέσσερα.
1
Βυθίστε τις αγκινάρες σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
1
Βράστε τα κομμάτια της αγκινάρας σε νερό για μερικά λεπτά. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, αρωματίστε το ελαιόλαδο με σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
1
Προσθέστε τις αγκινάρες στη σάλτσα και μαγειρέψτε τις στο τηγάνι για μερικά λεπτά, ανακινώντας τις κάθε τόσο.
1
Πριν να τελειώσει το μαγείρεμα, σβήστε τις αγκινάρες με το κρασί και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετέ τις ζεστές.

Η Συμβουλή του Σεφ

Η κουζίνα της Λιγουρίας είναι παραδοσιακά χορτοφαγική κουζίνα. Μάλιστα, στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν μεγάλες πεδιάδες που καθιστούν δυνατή την εκτροφή ζώων. Έτσι εξηγείται η έλλειψη φαγητών με βάση το κρέας και η εκτεταμένη χρήση λαχανικών, μεταξύ άλλων για γεμίσεις και για αλμυρές πίτες.

Προτεινόμενο κρασί

Το Vermentino, ή κάποιο άλλο λευκό κρασί, χαρακτηριστικό της Λιγουρίας, όπως, για παράδειγμα, το Pigato. Η φρουτώδης γεύση τους, που θυμίζει λίγο αμύγδαλο, είναι ιδανική για φαγητά με θαλασσινά και λαχανικά.

Πηγή:

http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Carciofi_in_padella.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου