Ένα κλασικό πιάτο της κουζίνας της Έλβα, που ενώνει ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά του νησιού, το καλαμάρι, με ένα από τα πιο διαδεδομένα άγρια χόρτα των χωραφιών των ντόπιων, το "ζωχιό", το οποίο μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε με τα συνηθισμένα σέσκλα.
Δυσκολία:Μέτρια
Απαιτούμενος Χρόνος:40'
Υλικά
- Καλαμάρια 6
- Ζωχιοί (Ή Σέσκλα) 40 γρ
- Σκόρδο 1 φέτα
- Μαϊντανός 1 μπουκέτο
- Λευκό Κρασί 1 ποτήρι
- Αυγό 1
- Ψίχα Ψωμιού 70 γρ
- Γάλα 1 ποτήρι
- Τριμμένη Παρμεζάνα 50 γρ
- Ντοματοπελτές 70 γρ
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο -
- Αλάτι -
- Πιπέρι -
Προετοιμασία
Καθαρίστε τα καλαμάρια, χωρίζοντας τους σάκους από τα πλοκάμια. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αυγό, κατόπιν ρίξτε το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα και πιεσμένο, την παρμεζάνα, τα μισά από τα πλοκάμια των καλαμαριών κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια, τους ζωχιούς (ή άλλα χόρτα του κάμπου, όπως τα σέσκλα) καθαρισμένους και ψιλοκομμένους και το μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο.
Ανακατέψτε καλά και γεμίστε τα καλαμάρια, τα οποία νωρίτερα πλύνατε και αδειάσατε από μέσα. Κλείστε το άνοιγμα με βελόνα και κλωστή ή με οδοντογλυφίδες, για να μη βγει η γέμιση.
Σε ένα τηγάνι ετοιμάστε τη σάλτσα με λίγο λάδι, αλάτι, μια σκελίδα σκόρδο και το άλλο μισό από τα πλοκάμια των καλαμαριών, προσθέστε τα γεμισμένα καλαμάρια και ροδίστε τα, σβήνοντάς τα με το κρασί.
Προσθέστε το χυμό ντομάτας και σιγοβράστε για 20 λεπτά τα γεμιστά καλαμάρια τρυπώντας τα με ένα πιρούνι, για να μη σπάσουν οι σάκοι. Μόλις βράσουν, κόψτε τα σε φέτες και σερβίρετέ τα σε σε μια πιατέλα ζεστά ή χλιαρά.
Προτεινόμενο κρασί
Για αυτό το πιάτο, προτείνουμε ένα κόκκινο κρασί μεσαίου σώματος, έντονο και επίμονο, όπως ένα Solopaca ή ένα Chianti.
Πηγή:
http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Totani_ripieni.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου