Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ιταλική σπανακόπιτα



Ιταλική σπανακόπιτα


Δοκιμάστε μία παραδοσιακή ιταλική σπανακόπιτα και γευτείτε τη διαφορά!!

Τι χρειαζόμαστε:


  • 500 γρ κατεψυγμένη σφολιάτα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 30 γρ βούτυρο
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 300 γρ ρικότα
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι


Πώς το κάνουμε:

Πλύνετε προσεκτικά το σπανάκι και τοποθετήστε το σε μία κατσαρόλα, χωρίς νερό, προσθέτοντας μόνο αλάτι.
Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει.
Έπειτα, στραγγίστε και πιέστε το σπανάκι καλά για να φύγουν όλα τα υγρά του.
Ανακατέψτε το σπανάκι με το βούτυρο και την παρμεζάνα. Εν τω μεταξύ αποψύξτε τη ζύμη.
Ανακατέψτε τη ρικότα με τα αυγά και λίγο αλάτι.
Ανοίξτε τη ζύμη σε 2 λεπτά στρογγυλά φύλλα και απλώστε το ένα σε στρογγυλό ταψί 22εκ., το οποίο πρώτα το έχετε αλείψει με βούτυρο και αλεύρι.
Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι, ρίξτε πρώτα το σπανάκι και μετά από πάνω το μίγμα της ρικότα.
Τέλος καλύψτε με το άλλο φύλλο, ενώστε τις άκρες καλά και αλείψτε την επιφάνεια με αυγό.
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το για περίπου 45 λεπτά στους 200° C.
Αφαιρέστε από το φούρνο τη σπανακόπιτα και αφήστε τη για δέκα λεπτά πριν τη σερβίρετε.


Πηγή:

https://www.sintagespareas.gr/sintages/italiki-spanakopita.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου