Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Farfalle με κουκιά και καπνιστή πανσέτα


Μια παραδοσιακή συνταγή κατάλληλη για το φθινόπωρο και το χειμώνα, όπου ξεχωρίζει η καπνιστή πανσέτα

Δυσκολία:Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:30'

Υλικά


  • Farfalle Της Barilla 350 γρ 
  • Βούτυρο 1 κουτάλι 
  • Αλάτι 
  • Μαϊντανός 1 μπουκέτο 
  • Πιπέρι 
  • Σκόρδο 1 σκελίδα 
  • Δάφνη 1 φύλλο 
  • Ζωμός Κρέατος 1 φλιτζάνι 
  • Θυμάρι 
  • Τυρί Fontina 100 γρ 
  • Καπνιστή Πανσέτα 70 γρ 
  • Ξεφλουδισμένα Κουκιά 300 γρ


Προετοιμασία

Ξεφλουδίστε και πλύνετε τα κουκιά. Ψιλοκόψτε πολύ καλά την πανσέτα και το σκόρδο και σοτάρετέ τα ελαφρά σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε τα κουκιά, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη.
Προσθέστε το ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά.
Βράστε τα Farfalle της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε και προσθέστε τους το βούτυρο, τα κουκιά και το τυρί Fontina κομμένο σε κυβάκια. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικά φύλλα θυμάρι.

Η Συμβουλή του Σεφ

Στο εμπόριο κυκλοφορούν κατεψυγμένα ή ξερά κουκιά, τα οποία μπορούν μία χαρά να αντικαταστήσουν τα φρέσκα.

Προτεινόμενο κρασί

Γι 'αυτό το λίγο λιπαρό πιάτο, με γλυκιά τάση, το οποίο είναι αρωματικό και αρκετά ισορροπημένο, προτείνουμε ένα λευκό ξηρό κρασί, αρωματικό και μεστό, φρέσκο με οξύτητα, όπως ένα Bianco Colli di Luni ή ένα Vitoska del Carso.

Πηγή:

http://www.barilla.gr/recipes_and_menus/menu/ricette_menu/Farfalle_con_fave_e_pancetta_affumicata.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου