Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Μανιτάρια Τριφολάτι - Funghi trifolati



Funghi trifolati


Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μεγιστοποιεί τη γεύση των μανιταριών. Τα μανιτάρια στο τηγάνι είναι ένα λαχανικό συνοδευτικό νόστιμο και ελαφρύ. Ένα "κλασικό πιάτο" στην ιταλική κουζίνα και από τα πιο νόστιμα συνταγές για χορτοφάγους.
Τα μανιτάρια στο τηγάνι είναι ένα πιάτο των λαχανικών εύκολο να προετοιμαστεί, νόστιμα, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικά πιάτα, όπως πολέντα, κρέας ή ένα ριζότο.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 700 γρ μανιτάρια πορτσίνι
• 1-2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• αλάτι
• πιπέρι

Καθαρίστε τα μανιτάρια, ενδεχομένως, χωρίς να τα πλύνετε , κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, αφήστε για τη γεύση σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και αφαιρέστε το όταν πάρει ένα ζεστό χρυσαφί χρώμα.
Προσθέστε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας δύο ή τρεις φορές απαλά.
Βγάλτε τα από την φωτιά, ανακατέψτε τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο, πασπλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή:

http://www.cucchiaio.it/ricetta/ricetta-funghi-trifolati/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου