
- 1 κιλό χόρτα τύπου "ιταλικά"
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- αλάτι
- 5-6 φύλλα δάφνης
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα μας.
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα χόρτα και τα φύλλα δάφνης.
Προς το τέλος του μαγειρέματος αν θέλουμε αλατίζουμε.
Σερβίρουμε με λεμόνι και λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δάφνη δίνει ένα υπέροχο ξεχωριστό άρωμα σε αυτή την απλή σαλάτα. Αν δεν θέλουμε να έχουν τα χόρτα μας αυτή την πικράδα που αφήνουν καμιά φορά, όταν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό.
Πηγή:
https://www.sintagespareas.gr/sintages/xorta-italika-mirodata.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου