
Υλικά
- 500 γρ. μικρά μύδια
- 350 γρ. σπαγγέτι
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (ημί-καυτερή)
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα μύδια καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό
Βήμα 2
Αλατίζουμε και το αφήνουμε για μερικές ώρες σκεπασμένο
Βήμα 3
Τα ξεπλένουμε και καθαρίζουμε καλά το εξωτερικό τους
Βήμα 4
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Βήμα 5
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο
Βήμα 6
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την πιπεριά
Βήμα 7
Προσθέτουμε τα μύδια και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία
Βήμα 8
Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε το καπάκι
Βήμα 9
Αφήνουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια
Βήμα 10
Πετάμε όσα δεν άνοιξαν
Βήμα 11
Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με τα μύδια και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο
Βήμα 12
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι και σερβίρουμε
Βήμα 13
Τα σπαγγέτι αλά βονγκόλε είναι έτοιμα!
Tips
Μπορείς να προσθέσεις και μανιτάρια
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%B2%CE%BF%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B5/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου