Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αγκινάρες με αντζούγιες - Carciofi alle acciughe



Carciofi alle acciughe


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 8 αγκινάρες
• 4 αντσούγιες
• 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
• Λεμόνι
• Λάδι
• αλάτι
• πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόψτε τις αγκινάρες, αφαιρέστε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και βάλτε τις σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Ετοιμάστε τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάλτε την φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο  μαϊντανό,το σκόρδο, τις αντσούγιες κομμένες σε μικρά κομμάτια και λίγο λάδι. Στραγγίστε τις αγκινάρες και γεμίστε τις. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τις αγκινάρες όρθια την μία δίπλα στην άλλη, έτσι ώστε να στέκονται. Αλάτι - πιπέρι, νερό και λίγο ελαιόλαδο. Βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, μαγειρέψτε με το καπάκι για περίπου 1 ώρα, το υγρό θα πρέπει τελικά να απορροφηθεί τελείως.

Πηγή:

http://www.cucchiaio.it/ricetta/ricetta-carciofi-acciughe/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου