Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Φασολάδα από την Τοσκάνη



Φασολάδα από την Τοσκάνη


Μια εξαίσια συνταγή για φασολάδα από την Τοσκάνη που μοιάζει πολύ με την ελληνική αλλά έχει επιπλέον μακαρονάκι ή κρέας.

Υλικά


  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένα καρότα
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένο σέλερυ
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Μισή κούπα ντοματοχυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες φασόλια κανελίνι
  • 8 κούπες νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 140 γρ. έτοιμα μικρά μακαρόνια


Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερυ

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φασόλια

Βήμα 5

Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα

Βήμα 6

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα λαχανικών και φασολιών και τα πολτοποιούμε σε μίξερ

Βήμα 7

Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα μακαρόνια

Βήμα 8

Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά

Βήμα 9

Η φασολάδα από την Τοσκάνη είναι έτοιμη!


Tips

Μπορείς να προσθέσεις πανσέτα
Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι!


Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου