Για τα Μακαρόνια με κεφτέδες
* 500γρ κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
* 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
* 1 κουτ. μικτή αποξηραμένα μυρωδικά
* 1 / 2 κουτ. ρίγανη
* 1 αυγό χτυπημένο
* 1 / 4 φλιτζανιού φρέσκο ψωμί σε ψίχουλα
* 2 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
* 400γρ μακαρόνια
* Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες (400γρ)
* 3 κουταλιές της σούπας πελτέ
* 600 ml νερού
* 2 κουταλιές της σούπας. κόκκινο κρασί
* 1 κουτ. μικτή αποξηραμένα βότανα
* 1 / 2 κουταλάκι ρίγανη
* 1 κουτ. ζάχαρη
* 1 κουτ. λεμόνι
Προετοιμασία
Βάλτε όλα τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων κάντε ενα όμορφο πουρέ.
Μεταφέρετε τα σε ένα βαθύ τηγάνι, αλατοπιπερώστε και όταν αρχίσουν να βράζουν χαμηλώστε την θερμόκρασία και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά ενώ ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια.
Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα υπόλοιπα υλικά , αναμείξτε καλά.
Φτιάξτε τα σε πολύ μικρές μπάλες (περίπου 40 - 50).
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες για 5 με 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφού τελειώσετε το τηγάνισμα βάλτε τα στην σάλτσα στο άλλο τηγάνι και μαγειρέψτε ελαφρά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βάλτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράζει. Προσθέστε τα μακαρόνια, βράστε για 10 περίπου λεπτά, ή ακολουθήστε τις οδηγίες στο πακέτο.
Στραγγίστε τα ζυμαρικά και σερβίρετε τα με τα κεφτεδάκια και την σάλτσα.
Πηγή:
http://www.syntages-mageirikhs.gr/sintages/item/213-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-spaghetti-with-meat-balls
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου