
Υλικά
- Μπαγκέτα/γαλλικό ψωμί
- Βούτυρο
- Πάστα σκόρδου ή φρέσκο σκόρδο ξεφλουδισμένο και τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Αρωματικά βότανα, μαϊντανό, ανάμεικτα βότανα, ό,τι προτιμάτε
- Τυρί τριμμένο, ό,τι προτιμάτε
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόψτε σε φέτες το ψωμί και τοποθετήστε το σε ένα ταψί πασπαλίζοντάς τις φέτες με ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ψήστε τις στο φούρνο στο grill μέχρι να ξεροψηθούν.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ λιώστε το βούτυρο και προσθέστε σε αυτό την πάστα σκόρδου (ή το λιωμένο σκόρδο) και τα αρωματικά βότανα και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Βγάλτε τις ψημένες φέτες ψωμιού από το φούρνο και αλείψτε τις με το μείγμα του βούτυρο με το σκόρδο.
Βήμα 5
Ξαναπροσθέστε τις φέτες στο φούρνο και ψήστε τις για ελάχιστα λεπτά.
Βήμα 6
Επαναλάβετε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 7
Βγάλτε τις φέτες από τον φούρνο και απλώστε το τριμμένο τυρί πάνω στη μία πλευρά.
Βήμα 8
Ψήστε τις για 1-2 λεπτά στο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει.
Βήμα 9
Το σκορδόψωμο με τυρί είναι έτοιμα να τα γευτείτε!
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CF%8C%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου