Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ραβιόλια με γέμιση τυριού



Ραβιολια με γεμιση τυρι


Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικά ραβιόλια με γέμιση τυριού! Δοκίμασέ την!

Υλικά


  • 6 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι
  • Μισή κούπα ζεστό νερό
  • 1 κούπα τυρί ρικότα
  • Αλάτι-πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Ζυμώνουμε τα αλεύρι μαζί με τα 4 αυγά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί (περίπου μισή κούπα)

Βήμα 2

Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Βήμα 3

Αλευρώνουμε τον πάγκο, κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο

Βήμα 4

Κόβουμε το φύλλο σε τετραγωνάκια και το περνάμε με ένα πινέλο με ένα χτυπημένο αυγό

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί με 1 αυγό αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Με ένα κουταλάκι βάζουμε γέμιση στα τετραγωνάκια και τα κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι

Βήμα 7

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά

Βήμα 8

Τα ραβιόλια με γέμιση τυρί είναι έτοιμα!


Tips

Στη γέμιση μπορείς να προσθέσεις σπανάκι
Σέρβιρε με μια σάλτσα της επιλογής σου ή με τριμμένο τυρί!

Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου