
Υλικά
- 6 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι
- Μισή κούπα ζεστό νερό
- 1 κούπα τυρί ρικότα
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζυμώνουμε τα αλεύρι μαζί με τα 4 αυγά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί (περίπου μισή κούπα)
Βήμα 2
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Βήμα 3
Αλευρώνουμε τον πάγκο, κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο
Βήμα 4
Κόβουμε το φύλλο σε τετραγωνάκια και το περνάμε με ένα πινέλο με ένα χτυπημένο αυγό
Βήμα 5
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί με 1 αυγό αλάτι και πιπέρι
Βήμα 6
Με ένα κουταλάκι βάζουμε γέμιση στα τετραγωνάκια και τα κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι
Βήμα 7
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά
Βήμα 8
Τα ραβιόλια με γέμιση τυρί είναι έτοιμα!
Tips
Στη γέμιση μπορείς να προσθέσεις σπανάκι
Σέρβιρε με μια σάλτσα της επιλογής σου ή με τριμμένο τυρί!
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου