
Συστατικά:
- 4 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση, καθαρισμένες από το πράσινο βλαστάρι
- 40 φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού
- 200 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 200 ml Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Σε ένα μικρό γουδί, λιώστε το σκόρδο σε πουρέ μαζί με 1 πρέζα αλάτι (ή χρησιμοποιήστε μπλέντερ).
2. Προσθέστε το βασιλικό και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Προσθέστε την παρμεζάνα, μετά σιγά-σιγά το λάδι σε συνεχή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς με το γουδοχέρι, όπως φτιάχνετε μαγιονέζα.
4. Δουλέψτε τη σάλτσα μέχρι να γίνει πολτός. Αλατοπιπερώστε.
5. Χρησιμοποιήστε το πέστο αμέσως ή μεταφέρετέ το σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και καλύψτε το με ελαιόλαδο.
Tips
Εκτός από σάλτσα για κάθε είδους πάστα η σάλτσα πέστο είναι υπέροχη αν την ανακατέψετε σε ριζότο λίγο πριν το σερβίρετε. Συνδυάζετε και σε πολλές όμως άλλες συνταγές ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως νοστιμότατο ντιπ.
Πηγή:
http://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/saltsa-pesto-pesto-genovese?tid=1362
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου