
Υλικά (Σερβίρει 4)
- 350 γρ. μακαρόνια Νο 6
- 400 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
- 350 γρ. ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Βασιλικός
- Ρίγανη
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες, να σιγοτηγανιστούν με σκόρδο, λάδι και ρίγανη.
Προσθέτουμε στην συνέχεια τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 6 λεπτά , προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και , προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα του ψαρά μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.
Πηγή:
http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%AC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου