
Συστατικά:
- 500 γρ πένες
- 500 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες γινωμένες ή κονσέρβας
- 7 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 15 μαύρες ελιές Καλαμών
- 200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 150 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, τις αντζούγιες και το σκόρδο. Σωτάρουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τις αντζούγιες στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Βράζουμε και σουρώνουμε τις πένες. Μόλις η σάλτσα πήξει, προσθέτουμε τη κάπαρη τις ελιές και την παρμεζάνα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή:
http://www.gourmed.gr/syntages/penes-me-antzoygies-kai-skordo?tid=1362
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου