Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πάστα Φλώρα


Πάστα Φλώρα


Από τις πιο αγαπημένες  τάρτες της παιδικής μου ζωής. Μπορείτε να την φτιάξετε με ό,τι μαρμελάδα έχετε στο ψυγείο σας αλλά η γιαγιά κλασσικά έβαζε μαρμελάδα βερίκοκο.
Η αγαπημένη μου παιδική συνταγή που φτιαχνόταν με την βοήθεια μου και την μαστοριά της γιαγιάς. Η γιαγιά έκανε όλη την δουλειά αλλά το καλλιτεχνικό μέρος ήταν δική μου υπόθεση.
Η απόλαυση να φτιάχνεις μπαστουνάκια ζύμης και να τα απλώνεις πάνω στην τάρτα ήταν η απόλυτη διασκέδαση των παιδικών μου χρόνων ακούγοντας διάφορες ιστορίες γιαγιαδίστικες
Δοκιμάστε το και εσείς με τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας. Σίγουρα θα διασκεδάσουν και θα έρθουν πολύ πιο κοντά σας κάνοντας ένα διάλειμμα από τα αδιάφορα παιχνίδια του υπολογιστή.

Συστατικά:


  • 280 γρ.  Βιτάμ
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια γλυκού baking powder
  • μαρμελάδα 


Οδηγίες:

Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε ακόμα λίγο σπάζουμε τα αυγά ολόκληρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή.
Απλώνουμε το περισσότερο ζυμάρι σε ταψάκι διαμέτρου 25 εκ., φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι για να συγκρατεί τη μαρμελάδα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα (όχι πολλή) και τη σκεπάζουμε με μπαστούνια από ζύμη.
Ψήνουμε σε φούρνο μέτριο 150-200 C, περίπου 45 λεπτά.


Πηγή:

http://www.gourmed.gr/syntages/pasta-flora?tid=1362

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου