Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Κρεμ καραμελέ ολέ ! Oh mon dieu !


krem-karamele

Τα υλικά μας



Για την κρέμα


  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι



Για την καραμέλα


  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό


Πως το κάνουμε



Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Αφού γίνει η καραμέλα την βάζουμε σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φαρμάκια .Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο .

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας για περίπου 7-8  λεπτά . Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα κομματάκια από το ξύσμα . Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα . Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε μεγαλύτερο ταψί (μπεν μαρί) στο οποίο έχουμε βάλει 3 δάχτυλα καυτό νερό και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς . Ελέγχουμε αν έχει γίνει , βυθίζοντας  στην κρέμα μια οδοντογλυφίδα . Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμη .

Αφού ψηθεί, την αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να κρυώσει καλά. Μπορούμε να την ξεφορμάρουμε και να την σερβίρουμε (αν δεν έχουμε υπομονή) ή να την βάλουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά …πάνω της !

Bon appétit !


Πηγή:

http://www.lovefood.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD-%CE%BF%CE%BB%CE%AD-oh-mon-dieu/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου