
Τα υλικά μας
Για την κρέμα
- 6 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για την καραμέλα
- 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
Πως το κάνουμε
Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Αφού γίνει η καραμέλα την βάζουμε σε φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φαρμάκια .Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο .
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας για περίπου 7-8 λεπτά . Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα κομματάκια από το ξύσμα . Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα . Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε μεγαλύτερο ταψί (μπεν μαρί) στο οποίο έχουμε βάλει 3 δάχτυλα καυτό νερό και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς . Ελέγχουμε αν έχει γίνει , βυθίζοντας στην κρέμα μια οδοντογλυφίδα . Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμη .
Αφού ψηθεί, την αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να κρυώσει καλά. Μπορούμε να την ξεφορμάρουμε και να την σερβίρουμε (αν δεν έχουμε υπομονή) ή να την βάλουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά …πάνω της !
Bon appétit !
Πηγή:
http://www.lovefood.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD-%CE%BF%CE%BB%CE%AD-oh-mon-dieu/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου