
Υλικά
- ½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 150 γραμμ. φιλέτο καπνιστού σολομού
- 250 γραμμ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 100 γραμμ. μανούρι θρυμματισμένο ή κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά
- 2 αυγά
- 1+1 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθος
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Σοτάρουμε
σε δυνατή φωτιά το σπανάκι σε μία κουταλιά της σούπας μαργαρίνη μέχρι να
εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι. Αλατίζουμε. Όταν είναι τελείως στεγνό το
τηγάνι (αλλά το πολύ σε 5 λεπτά), βγάζουμε το περιεχόμενο και το τοποθετούμε σε
σουρωτήρι για να στραγγίξει ακόμα περισσότερο. Στο μεταξύ κόβουμε σε κύβους τα
φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα σοτάρουμε και αυτά σε μια κουταλιά της
σούπας μαργαρίνη. Αλατίζουμε. 5 περίπου λεπτά είναι αρκετά για να μαλακώσουν.
Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν λιγάκι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα
τυριά, τους κρόκους των αυγών, το σολομό που έχουμε κόψει σε λωρίδες, τα
μυρωδικά, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα πράσα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Χτυπάμε σε
σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με
ελαφριές κινήσεις 4-5 φορές το πολύ για να μην σπάσει η μαρέγκα. Μεταφέρουμε το
μίγμα σε ατομικές φόρμες για σουφλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν. Σερβίρονται αμέσως.
Το
σουφλέ θα γίνει πολύ μυρωδάτο και νόστιμο. Για να φουσκώσει όπως πρέπει, θα
χρειαστούν τα δύο ολόκληρα αυγά. Δοκιμάστε να βάλετε μόνο τα ασπράδια για να
μειώσετε σημαντικά τις θερμίδες ακολουθώντας την ίδια τεχνική.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου