Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και βερίκοκα


ψαρονεφρι με δαμασκηνα και βερυκοκα


Ιδανική συνταγή για ένα εορταστικό τραπέζι, το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και βερίκοκα είναι πολύ νόστιμο και πάντα εντυπωσιάζει!

Υλικά


  • 1 φιλέτο ψαρονέφρι 1 κιλού κομμένο σε 4 μερίδες
  • 8 ξερά δαμάσκηνα
  • 8 ξερά βερίκοκα
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζωμό κρέατος
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι


Διαδικασία

Βήμα 1
Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψαρονέφρι σε απορροφητικό χαρτί
Βήμα 2
Το αλευρώνουμε και ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
Βήμα 3
Σοτάρουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά
Βήμα 4
Προσθέτουμε το κρεμμύδι για να το τσιγαρίσουμε και σβήνουμε με το κρασί
Βήμα 5
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα
Βήμα 6
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
Βήμα 7
Το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και βερίκοκα είναι έτοιμο!

Tips

Συνόδευσε με πουρέ πατάτας!


Πηγή:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου