Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μπριος



Μπριος


Η κλασική γαλλική συνταγή για ελαφρά γλυκό μπριός. Αφράτο και νόστιμο είναι ιδανικό για το πρωινό.


Προετοιμασία: 20 λεπτά και τουλάχιστον 4 ώρες για φούσκωμα | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά και το χρόνο για το φούσκωμα
Συνταγή για: 1 μεγάλο ή 12 ατομικά

Διατροφικά στοιχεία για 1 ατομικό
Θερμίδες: | Λιπαρά:



Υλικά συνταγής: 

  • Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 300 γρ. 
  • Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι 
  • Αλεύρι: 440 γρ. 
  • Ζάχαρη: 80 γρ. 
  • Αυγά: 6 μέτρια 
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι 
  • Χτυπημένο αυγό: 1 μικρό για το άλειμμα 
  • Βούτυρο: λίγο για τη φόρμα 


Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και ζυμώνετε με το χέρι ή στο μίξερ μες τα ειδικά εξαρτήματα.
2. Όταν τα αυγά ενσωματωθούν καλά προσθέτετε και το βούτυρο, κομμάτι, κομμάτι και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Την κάνετε μπάλα και την βάζετε σε βουτυρωμένο μπολ.
3. Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε 2 - 3 ώρες σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει, Την ξαναζυμώνετε και την αφήνετε τουλάχιστον άλλη μία ώρα να φουσκώσει. Την ζυμώνετε, της δίνετε σχήμα και την βάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε 12 ατονικά φορμάκια.
4. Αφήνετε τα μπριος να φουσκώσουν για 15 - 20 λεπτά και εν τω μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
5. Αλείφετε τα μπριος με το χτυπημένο αυγό. Τα ψήνετε για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς και για άλλα 15 (αν είναι ατομικά) ή 25 (αν είναι ένα μεγάλο) στους 180 βαθμούς.
6. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Πηγή:

http://www.radicio.com/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου