Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Φασόλια Cassoulet




Cassoulet

Υλικά:

  •  1 φλιτζάνι (215 γρ) τα ξερά φασόλια cannellini 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο 
  • 500g χοιρινό κοιλιά, κομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστά
  • 200γρ λίπος, κόβεται σε ράβδους 
  • 2 (περίπου 150g) λουκάνικα με σκόρδο 
  • 2 πάπιές ή φιλέτα στήθους 
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, χοντροκομμένα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο , λιωμένες 
  • 1 κλαδάκι θυμάρι 
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 
  • 400g ψιλοκομμένες ντομάτες 
  • 4 φλιτζάνια (1 λίτρο) ζωμό κότας 
  • 1 1/2 φλιτζάνια (105g) τριμμένη φρυγανιά 
  • 30g βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα φασόλια σε ένα μέτριο μπολ και καλύψτε το με άφθονο κρύο νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν κατά την διάρκεια της νύχτας .
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 ° C. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ένα τρίτο του χοιρινού κρέατος και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τα σε ένα μπολ. Επαναλάβετε 2 ακόμη παρτίδες.
Βήμα 3
Προσθέστε το λίπος στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφορά στο μπολ. Προσθέστε τα λουκάνικα και μαγειρέψτε. Τα κόβουμε διαγώνια.
Βήμα 4
Προσθέτουμε την πάπια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφορά στο μπολ. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το χοιρινό κρέας, το λίπος, το λουκάνικο και την πάπια, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Στραγγίστε τα φασόλια. Προσθέστε τα φασόλια, τη ντομάτα και ζωμό. Αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, καλυμμένο ταψί, για 1 1/2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε την πάπια. Συνδυάστε τριμμένη φρυγανιά και το βούτυρο σε ένα μπολ. Πασπαλίστε το μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά πάνω στο κασουλέ. Ψήστε, ξεκαπακώστε, για 30-40 λεπτά ή μέχρι το πάνω μέρος να γίνει τραγανό και χρυσό. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε.


Διατροφικά συστατικά:


Energy
4013kJ
Fat saturated
20.00g
Fat Total
56.00g
Carbohydrate sugars
10.00g
Carbohydrate Total
29.00g
Dietary Fibre
15.00g
Protein
78.00g
Cholesterol
218.00mg
Sodium
2586.82mg

Πηγή:

http://www.taste.com.au/recipes/17927/cassoulet?ref=collections,french-recipes




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου