Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Φτιάξε μόνη σου γαλλική μπαγκέτα




Τι θα έλεγες αν το σπίτι σου μύριζε σαν καλός παριζιάνικος φούρνος; Δεν είναι και πολύ δύσκολο να φτιάξεις από μόνη σου, αφράτη νόστιμη μπαγκέτα.

 
 Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2,5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1,5 κ.γ ξηρή μαγιά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ έξτρα νερό
  • Σουσάμι

Τρόπος μαγειρέματος
1
Ανακάτεψε τα στεγνά σου υλικα. Τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ.
2
Άνοιξε ένα βαθύ άνοιγμα στο κέντρο του μείγματος και ρίξε το χλιαρό νερό.
3
Ζύμωσε για 15 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και να μην κολλάει στα χέρια.
4
Βάλε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. Συμπλήρωσε με λίγο λάδι γύρω από τη ζύμη, σκέπασε και άσε για 30 περίπου λεπτά (ή μέχρι να διπλασιαστεί)
5
Σε αλευρωμένο ρηχό ταψί πλάσε 2 μπαγκέτες, όσο πιο λεπτές μπορείς (όχι πολύ να μην ξεραθούν). Πίεζε την ζύμη πολύ ελαφρά να μην μείνει αέρας μέσα σε αυτή
6
Χάραξε τις μπαγκέτες διαγώνια στην επιφάνεια
7
Άφησε και πάλι σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει
8
Άλειψε με τον κρόκο του αυγού (με μια κουταλιά νερό) και αν θες πρόσθεσε σουσάμι.
9
Ψήσε για 20-25 λεπτά σε προθεσμασμένο φούρνο στους 190 ºC
Πρόσεξε όταν χαράζεις την  μπαγκέτα, να μην κόψεις την ζύμη βαθειά. Ενδέχεται να ξεραθεί πολύ στο εσωτερικό και να μην στέκεται!


Πηγή:

http://www.tlife.gr/RecipeView/FN/0-35-154.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου