
- 2 αβγά
- 1 κρόκο αβγού
- 75 γρ. Ζάχαρη
- 25 γρ. Πατατάλευρο
- 50 γρ. Αλεύρι
- 25 γρ. Βούτυρο
- Τριμμένη φλούδα μισού λεμονιού
- Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος χάλκινο χτυπήστε σε μπαιν μαρί τα δύο ολόκληρα αβγά και τον κρόκο του αβγού μαζί με τη ζάχαρη. Όταν το μείγμα γίνει χλιαρό, αφαιρέστε τη λεκάνη από το μπαιν μαρί και συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να αρχίσει να σχηματίζει ΄΄κορδέλα΄΄, καθώς ανασηκώνετε το σύρμα. Τότε ακριβώς ρίξ'τε το πατατάλευρο και το αλεύρι κοσκινισμένα μαζί, τέλος προσθέστε λίγο-λίγο το βούτυρο ελαφρά λιωμένο και χλιαρό, και το ξύσμα. Ρίξ'τε το μείγμα, αφού το ανακατέψετε καλά, σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες μαντλέν γεμίζοντάς τις σχεδόν εως επάνω. Τοποθετήστε σε μέτριο φούρνο επί 10-15 λεπτά, κατόπιν αφήστε το μείγμα να κρυώσει( για περίπου 1 ώρα). Βγάλ΄τε από τις φόρμες και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου