Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αλμυρό cake με ελιές, μπέικον και έμμενταλ





Υλικά

  • 250γρ αλεύρι γα όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλιά baking powder
  • 4 μεσαία αυγά
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ¾ κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 150γρ ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 150γρ ψιλοκομμένο μπέικον
  • 150γρ ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 150γρ τριμμένο έμμενταλ
  • Μια πέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • Πιπέρι κατά βούληση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα. Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το baking powder, τα αυγά, το κρασί, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Δεν χρειάζεται μίξερ.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα cake και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει καθαρή. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.



Πηγή:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου