Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Μύδια αλά Προβενσάλ


θαλασσινά με λαχανικά και μυρωδικά, νηστίσιμα γαφητά σαρακοστή
Εύκολη νηστίσιμη συνταγή με μύδια και αρώματα από ντομάτα, κρασί, θυμάρι και δάφνη. Νόστιμος μεζές χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Συστατικά:

  • 500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ½ φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Πλένουμε τα μύδια και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
4. Βάζουμε και το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύουμε λίγο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
5. Προσθέτουμε το βασιλικό λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό
Συνοδεύουμε με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.  


Πηγή:

http://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/mydia-la-provensal?tid=1360






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου